وزارت صمت در حالی از پیشفروش تدریجی 200 هزار دستگاه خودروی خارجی در بورس کالا خبر داده است که با توجه به چالشهای اقتصادی و تحریمی کشور، تحقق این هدف با چالشهای مختلفی مواجه است. «تحویل خودروها در موعد مقرر» و همچنین «قیمت تمامشده محصولات وارداتی» دو چالش عمده در این زمینه خوانده میشود. از سوی دیگر همراه با سابقه انباشت تعهدات معوق خودرو، اعتمادسازی نسبت به پیشفروشها نیز باید مورد توجه سیاستگذار قرار گیرد.
وزارت صنعت، معدن و تجارت در حالی از پیشفروش تدریجی ۲۰۰ هزار دستگاه خودروی خارجی در بورس کالا خبر داده که با توجه به چالشهای اقتصادی و تحریمی کشور، تحقق این هدف با اما و اگر و چالشهای مختلفی مواجه است.
دادفر در پاسخ به این پرسش که با اینکه خودروهای اقتصادی وارد کشور شدهاند، دیگر این خودروها اقتصادی نخواهند بود، میافزاید: دیگر ما امکان واردات خودروی اقتصادی را نداریم. نه تنها در حوزه واردات، امکان تولید خودروی اقتصادی هم نداریم. خودروی اقتصادی یعنی چه؟ یعنی اینکه خودرویی با درآمد متوسط یک ساله بتوانید خرید کنید.
وی متذکر میشود: شما حساب کنید به طور متوسط در ماه ۱۰ میلیون تومان و سالی ۱۲۰ میلیون تومان درآمد داشته باشید. با این رقم چه خودرویی را ۱۲۰ میلیون تومان میدهند. برای خودروی اقتصادی دولت خیلی باید تلاش کند و خیلی پیگیری میخواهد. در شرایط فعلی چنین موقعیتی وجود ندارد.
دبیر انجمن واردکنندگان خودرو عنوان میکند: شاید ۲ سال قبل که ما بحث میکردیم، میشد با قیمت پایین به مردم چنین خودرویی را داد، اما الان خیلی بعید میدانم.
دادفر تصریح میکند: امیدوارم چنین اتفاقی بیفتد، چون به نفع مردم است و مردم حداقل در این موضوع آرامش میگیرند. کار نشدنی هم نیست، یک مقداری برنامهریزی و تدبیر میخواهد و دست برداشتن از یکسری زیادهخواهیها.
وی با ذکر مثالی عنولن میکند: به هر شکلی، میگویند که باید خودروی تولید داخل فروش برود و حمایت کنیم و … یعنی تولید داخل هر کاری با بازار دوست دارد، میکند. هر گاه از این موضوع دست برداشتیم و گفتیم تولید داخل در رقابت با واردات بتواند عرضه خودرو داشته باشد، آن زمان احتمال دست یافتن به خودروی اقتصادی خیلی بیشتر از الان است. اما تا وقتی این کار را نکنیم، همین آش و همین کاسه است.
تبلیغات